Hozzávalók

  • 125 g friss, leveles paraj
  • ½ (5 g) kifli
  • 50 ml habtejszín
  • 20 g extra szűz olívaolaj
  • 20 g kókuszvaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db erőleves kocka

Elkészítés

A spenótot feltesszük főni, kevés vízben forralás után 1 percig főzzük, majd ezt a főzővizet kiöntjük.
A parajt „átpakoljuk” egy másik fazékba, 1 l vízzel, 1-2 leveskockával és két gerezd fokhagymával ismét feltesszük főni.
A kókuszvajat is a főzővízbe dobjuk. Kb. 10 perc alatt puhára fő a forrástól számítva. Ekkor beletesszük a karikára vágott kiflit, behabarjuk a tejszínnel, újraforrás után a gázlángot elzárjuk és belekeverjük az extra szűz
olívaolajat is. Turmixoljuk.