A ketogén terápia alkalmazása

ketogén terápia alkalmazása

A ketogén-terápia során az elfogyasztott zsiradék úgy alakul át a szervezetben, hogy a belőlük felszabaduló úgynevezett „keton-testek” elősegítik a rohamszámok csökkenését.
 

A gyermekkori epilepsziákról röviden

Az epilepszia az agyban kialakuló betegség, amelyet legalább két alkalommal előforduló, spontán jelentkező, más betegséghez nem köthető görcsroham határoz meg. Az eredete nem mindig ismert.

Tovább

Epilepszia

Az epilepszia a legsúlyosabb az összes neurológiai rendellenességek közül, melyet a mai tudásunk szerint elkülönítünk.

Tovább

A ketogén terápia lényege

Ideggyógyászok az I. világháború alatt az éhező polgári lakosság körében a legsúlyosabb epilepsziás betegek átmeneti javulását, a görcsök gyakoriságának csökkenését észlelték, majd a háború (és az éhezés) végeztével a betegek állapotának rosszabbodását írták le.

Tovább

MCT diéta

A 60-as évek végén felfedezett közepesen hosszú szénláncú zsírsavak könnyebben szívódnak fel, és hajlamosabbak a ketontest képződésre, mint a hagyományos „étrendi” zsírok.

Tovább

LCT diéta, azaz a klasszikus ketogén diéta

A hagyományos étrendi zsírok (vaj, sertészsír, kacsazsír, libazsír, stb.) és olajok (napraforgó olaj, olívaolaj, tökmagolaj, stb.) alkalmazása mellett jön létre a ketózis.

Tovább

Alacsony glikémiás indexű szénhidrát diéta – LGIT

A LGIT egy speciális magas zsírtartalmú étrend mely hasonlítható a ketogén diétára. Napjainkban már egyre többször javasolják a görcsrohamok kezelésére. Központjában a szénhidrát fogyasztás áll, melyeket alacsony glikémiás indexű szénhidrátokból fedezünk.

Tovább