A ketogén terápia

a ketogén terápia

A ketogén-terápia egy speciálisan módosított étrend, melyet az epilepszia kezelésére fejlesztettek ki. Magas zsír, életkornak megfelelő mennyiségű fehérje és nagyon alacsony szénhidrát összetételű étrendből áll.
 

Ketogén diéta az epilepszia kezelése során

Az epilepszia kezelése során gyakran felmerül a ketogén diéta lehetősége, főleg azon betegek körében, akik nem reagálnak a gyógyszeres kezelésre.

Tovább

A ketogén diéta története az epilepszia kezelése során

A ketogén diéta olyan epilepsziás betegeknél alkalmazható, akik nem reagálnak az epilepszia gyógyszeres kezelésre. A diéta során a szervezet minden energiát és fehérjét megkap, de minimalizáljuk a szénhidrát bevitelt, ami a rohamok csökkenéséhez vezet.

Tovább

Ketogén terápia

A ketogén-terápia egy speciálisan módosított étrend, melyet az epilepszia kezelésére fejlesztettek ki. Az elfogyasztott zsiradék úgy alakul át a szervezetben, hogy a belőlük felszabaduló úgynevezett „keton-testek” elősegítik a rohamszámok csökkenését.

Tovább

Előszó – György Ilona

A gyermekkori epilepszia szerencsére jól kezelhető kórkép, hiszen a betegek mintegy 75%-át véglegesen meg tudjuk gyógyítani és további 10%-uk ugyan élete végéig gyógyszerszedésre kényszerül, de rohamai nincsenek, vagy nagyon ritkák.

Tovább