Hozzávalók
- 150 g zöldbab
- 100 ml tejszín
- 5 g liszt
- 10 g túró
- 60 g libazsír
- fűszerek (ízlés szerint)
Elkészítés
A megtisztított, 2-3 cm-esre darabolt zöldbabot sós vízben feltesszük főni.
Amikor megpuhult, fokhagymával ízesített magyaros rántással sűrítjük: a libazsírt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott kevés vöröshagymát, és a fél adag finomra vágott petrezselyemzöldet.
Megszórjuk a liszttel, és zsemleszínűre megpirítjuk.
Tűzről levéve hozzárakjuk a fűszerpaprikát, és a péppé zúzott fokhagymát, majd gyorsan elkeverjük.
Hozzáöntjük a főzelékhez, és csomómentesre keverjük.
A sűrítés után 10-15 percig forraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük az áttört túrót.
Szükség szerint után ízesítjük sóval, ecettel.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórjuk.