Hozzávalók

  • 12,5 dkg kelbimbó
  • ¼ darab tojás
  • 4 g búzaliszt
  • 90 g tejföl (20%-os)
  • 10 g trappista sajt
  • 5 g vöröshagyma
  • 10 g olvasztott vaj
  • 25 g vaj
  • 60 g libazsír
  • libazsír a sütéshez

Elkészítés

A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Három percig főzzük.
Ezután leszűrjük és megszárítjuk.
A tojást a tejföllel habosra elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat, majd habverővel simára keverjük.
Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a lereszelt vöröshagymát és hozzáadjuk a sajtot.
A kelbimbókat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és azonnal bő, forró libazsírban barnásra sütjük.
A felesleges libazsírt lecsepegtetjük. Majd vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, meghintjük reszelt sajttal és átsütjük.