A ketogén-diétát támogató speciális tápszer

speciális tápszer

A ketogén-diéta megvalósítását segítő speciális tápszer jelenleg elérhető Magyarországon. Felhasználható terápia rezisztens epilepsziában illetve olyan kórállapotokban, ahol a ketogén diéta javasolható.

 

A speciális tápszer nagyon magas zsír és alacsony szénhidrát tartalmú. Táplálkozási szempontból teljes értékű. Növényi olajok keverékét, tehéntej-fehérjét (kazeint és tejsavót egyaránt), valamint aminosavakat, szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemek és rostokat is tartalmaz. Tartalmaz még hosszú láncú többszörösen telítetlen zsírsavakat (LCP-ket), dokozahexaénsavat és (DHA) és arachidonsavat (AA) is. Cukorral és édesítőszerrel.

Kizárólag a neurológus szakorvos javaslatára, gyógyszertárban kapható, a terméket dobozdíj terheli. A tápszer kiegészítő és kizárólagos táplálásra egyaránt felhasználható, sőt szondatáplálásra is alkalmas. Ezt fogyasztva az étkezések mellett, illetve akár helyette is, a speciális tápszer elősegíti a ketózis bevezetését és fenntartását.

A tápszer 4:1 arányú, tehát megfelel a ketogén terápia protokolljában leírt követelményeknek, tehát ha csak ezt adja a gyermekének, számolnia sem kell az étrendet. Adagolása a napi fehérjeszükséglet alapján történik. Erről kérdezze neurológusát vagy a diétát támogató dietetikusát.

A tápszer vaníliás és ízesítés nélküli formában van forgalomban. Önállóan, étkezések kiváltására is alkalmas pl.: turmixnak, pudingnak, „tejitalnak” elkészítve. Ételekhez keverve is alkalmazható, főzést és sütést is jól tűri, tehát nem ad mellékízt. 20 g tápszer az egy csapott evőkanál.

Kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazható. Kérjük, a termék címkeszövegét figyelmesen olvassa el. A termék 1 éves kor alatt nem alkalmazható. Továbbá olyan betegek részére sem alkalmazható, ahol rostmentes diétára van szükség.

Amennyiben kérdése merülne fel a speciális tápszerrel kapcsolatban, kérdezze kezelőorvosát, dietetikusát!