Mennyire egyszerű a ketogén diéta kivitelezése?

ketogen diéta

Az ételek elkészítése kezdetben nehéznek tűnhet, hiszen meg kell változtatni a gyermek eddigi étkezési szokásait, de természetesen hamar megtanulható.

 

Már hazánkban is egyre több család szerzett ebben pozitív tapasztalatokat. A várt rohamcsökkenés esetén pedig mindenki szívesen készíti el az ételeket. A honlapon található „Tápanyagtáblázatok” menüpontban összegyűjtöttünk Önöknek a javasolható és nem javasolható alapanyagokat, de ha különleges alapanyagokat szeretne használni, kérjük egyeztessen a dietetikusával!

Önnek nem szükséges folyamatosan számolnia, kalkulálnia sem a mennyiségeket, mert ez a dietetikus feladata. A honlap „Ketogén Receptek” szekciójában csak olyan ételek találhatóak, melyek megfelelnek a terápia feltételeinek. Kérjük, a diéta elején csak ezekből válogasson, csak ezeket használja, majd amikor a diéta már rutinná válik, akkor próbáljon ki saját recepteket. Addig is konzultáljon dietetikusával, ha nem talál gyermeke kedvére valót a „Ketogén Receptek” között.

Az ételek elkészítése nem igényel több időt a normál ételkészítésnél. Dietetikusaink az ételeket előre elkészítették, kipróbálták és csak a könnyen és gyorsan elkészíthető recepteket javasoljuk betegeinknek.

A terápiát a dietetikusaink egyénre szabottan alakítják ki, melyben fedezik a megfelelő fejlődéshez szükséges tápanyagokat. Tehát a speciális étrendnek elegendőnek kell lennie gyermek számára, nem lesz éhes napközben gyermeke. De bármilyen kérdésük lenne, kérjük forduljanak dietetikushoz bizalommal és a diéta kivitelezése nagyon hamar rutinná válik majd.