Hozzávalók

  • 100 g kígyóuborka
  • 1 g fokhagyma
  • 1 dl Yoya főzőkrém
  • 10 g kókuszvaj
  • 10 g olívaolaj
  • 2 dl „Knorr” tyúkhúsleves alap

Elkészítés

Az uborkát legyaluljuk, a fokhagymát meghámozzuk, lehúzzuk a héját és fokhagymanyomón átnyomjuk.
A kókuszvajon átpirítjuk kissé a fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, beletéve a levesalapot is.
Majd belekeverjük a főzőkrémet, még egyet forralunk rajta, utána hozzáöntjük az extra szűz olívaolajat is.
Tűzről levéve a reszelt uborka 2/3-át beleturmixoljuk, a maradék harmadot tálaláskor osztjuk el a 3-4 tál leves tetején.