Hozzávalók
- 100 g kígyóuborka
- 1 g fokhagyma
- 1 dl Yoya főzőkrém
- 10 g kókuszvaj
- 10 g olívaolaj
- 2 dl „Knorr” tyúkhúsleves alap
Elkészítés
Az uborkát legyaluljuk, a fokhagymát meghámozzuk, lehúzzuk a héját és fokhagymanyomón átnyomjuk.
A kókuszvajon átpirítjuk kissé a fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük, beletéve a levesalapot is.
Majd belekeverjük a főzőkrémet, még egyet forralunk rajta, utána hozzáöntjük az extra szűz olívaolajat is.
Tűzről levéve a reszelt uborka 2/3-át beleturmixoljuk, a maradék harmadot tálaláskor osztjuk el a 3-4 tál leves tetején.